Heb je vragen over schuld?
Wij staan je graag te woord.

Zelf aan de slag

Zoek je tips om je financiële situatie te verbeteren?

Om zelf aan de slag te gaan geven wij hieronder enkele tips. Kijk daarnaast ook eens op onze pagina Sociale kaart Deurne. Daar vind je meer informatie over waar je terecht kunt in Deurne voor allerlei hulpvragen.

Hoe krijg je meer grip op je financiën?

Stel niet langer uit en start direct. Zolang je niets doet, verandert je situatie niet.
Heb je iemand in je omgeving die je vertrouwt? Praat over je problemen, dan sta je niet alleen.

Om meer grip te krijgen op schuld, geven we je hier een aantal tips. Door het volgen van deze tips krijg je meer inzicht in uw situatie en de mogelijkheden om deze te veranderen. Is het toch lastiger dan je dacht? Vul het formulier hiernaast in voor hulp. Wij denken graag met je mee.

Tip 1: Begin een huishoudboekje

Om duidelijkheid in je situatie te krijgen, is het belangrijk om precies te weten waar je je geld aan uitgeeft. Alleen dan kun je erachter komen wat je kunt doen om je situatie te verbeteren.
Een handig hulpmiddel hiervoor is het huishoudboekje. Pak hiervoor een schriftje of kladblok (het kan ook digitaal, kijk hier) en start direct:

Lees meer

Tip 2. Sorteer je administratie

Vaak liggen de binnengekomen brieven, gewone post, rekeningen, bankafschriften etc.etc. overal verspreid in huis, in een la, ergens in de kast, noem maar op. Vaak ongeopend en alles door elkaar.  Is dit ook bij jou het geval? Begin dan nu met de eerste stap: verzamelen. Verzamel alle papieren die in je huis rondslingeren. Open en dichte enveloppen, oud, nieuw, alles wat je kan vinden. Heb je alles? Goed, de eerste stap is gezet. Deze papieren noemen we vanaf nu je administratie.

Lees meer

Tip 3: Maak een stappenplan om je schulden te betalen

Heb je rekeningen die je niet kunt betalen? Leningen lopen? Of sta je negatief (in het rood of in de min) bij de bank? Dit alles valt onder de noemer schulden. Belangrijk is om eerst duidelijk te krijgen hoeveel schulden je hebt en bij wie. Een handig hulpmiddel om hier een goed overzicht van te krijgen vind je hier. 

Lees meer

Tip 4: Digi-D code

Alle bedrijven en organisaties werken steeds meer via internet en e-mail. Kortom de wereld wordt steeds digitaler. Ook jij krijgt daar mee te maken of je het nu wilt of niet.

Lees meer

Tip 5: Controleer je toeslagen

In Nederland zijn er tal van toeslagen waar je mogelijk recht op hebt. Misschien heb je toeslagen tegoed welke je niet aangevraagd hebt? Check dit op berekenjerecht.nl.

Lees meer

Tip 6. Bespaar

Bekijk al je uitgaven nauwkeurig; zijn de uitgaven onmisbaar en/of is er misschien een goedkoper alternatief? Wanneer het geen eerste levensbehoefte betreft, kun je wellicht beter het geld besparen. Elke besparing is weer een stap op de goede weg. Denk hierbij aan:

Lees meer

Tip 7. Wees eerlijk

Wees eerlijk. Vraagt iemand je mee voor bijvoorbeeld een vakantie of ander uitje? Zeg gewoon dat je daar nu geen geld voor (over) hebt. En verzin een leuk goedkoper alternatief, kijk bijvoorbeeld hier voor een gratis dagje uit. Geef geen geld uit wat je niet hebt!

Tip 8: Spaar

Misschien op dit moment nog niet en/of onmogelijk, maar begin zo spoedig mogelijk met sparen. Maak spaarpotjes of spaarrekeningen voor speciale doelen. Al is het maar enkele euro’s per week. Je bent daarmee beter voorbereid op onverwachte uitgaven. Daardoor kun je voorkomen dat je schulden (moet) maken.

Tot slot:

Stel niet langer uit en begin direct! Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Wil je als maatje aan de slag gaan?

Wij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken!

Meer weten?